Sprječavaj mržnju. Gradi zajedništvo. Mapiraj sve

Posjeta ambasadorice Kavalek Zvorniku

Piše: Zorana Petković,

koordinatorica Koalicije za borbu protiv

predrasuda i govora mržnje

“Za pozitivan Zvornik”

 

U okviru posјete Zvorniku 5. decembra 2019. godine, šefica Misije OSCE-a u Bosni i Hercegovini, ambasadorica Ketlin Kavalek, razgovarala je i sa predstavnicama Koalicije za borbu protiv predrasuda i govora mržnje iz Zvornika.

Sastanku su ispred Koalicije “Za pozitivan Zvornik” prisustvovale koordinatorica Koalicije Zorana Petković, Elma Mustajbašić iz Međunarodnog foruma solidarnosti EMAUUS, te Sara Erkić iz Udruženja za podršku porodicama, licima i zajednici u mentalnom zdravlju “Zvornik”. One su ambasadorici Kavalek predstavile dosadašnje aktivnosti Koalicije i zahvalile na dosadašnjoj podršci Misije OSCE-a u Bosni i Hercegovini. Bilo je riječi i o saradnji Grada Zvornika i Koalicije.

U razgovoru, predstavnici Koalicije naglasili su da su bila znatno veća očekivanja od usvajanja Akcionog plana za unaprjeđenje društvene povezanosti, na šta je šef kancelarije Misije OSCE-a u Tuzli, Damir Gnjidić, istakao da će u narednoj godini Misija  pružiti podršku Koaliciji u praćenju realizacije Akcionog plana.

Ambasadorica Ketlin Kavalek se zahvalila članicama Koalicije i naglasila da je Koalicija “Za pozitivan Zvornik” obavila odličan posao prije nekoliko godina, kada se u Zvorniku dogodio teroristički napad, te da prepoznaje nastavak rada Koalicije na promociji dobrih odnosa unutar zajednice. Ambasadorica je istakla da će i u budućnosti davati punu podršku članovima Koalicije “Za pozitivan Zvornik”.

 

Latest on facebook
Pratite poslijednje objave na našoj i na facebook stranicama naših partnerskih organizacija