Sprječavaj mržnju. Gradi zajedništvo. Mapiraj sve

Obilježavanje Dana mladih u Bijeljini

Piše: Amel Hasanović

Koalicija za borbu protiv mržnje

„Uzbuna“ iz Bijeljine

 

Međunarodni Dan mladih, koji se obilježava 12. avgusta, bio je povod za članove i članice Koalicije za borbu protiv mržnje „Uzbuna“ iz Bijeljine i njihove prijatelje i saradnike iz organizacija civilnog društva i Gradske uprave Grada Bijeljina da se 13. avgusta 2019. godine okupe u Vizitor centru „Jezera“ u Bijeljini i da razgovaraju o društvenoj koheziji.

 

 

Ovom prilikom, domaćini iz Koalicije „Uzbuna“ svojim su gostima predstavili nacrt Akcionog plana za društvenu povezanost, kojeg su u proteklom periodu izradili na nekoliko radionica, a vodeći se rezultatima dvije ankete o značaju rada na prevenciji mržnje koje su proveli sa građanima Grada Bijeljina u prethodnim godinama. S obzirom na to da nacrt Akcionog plana u svojim postavljenim prioritetima daje značajnu ulogu radu sa mladima, predstavnici Koalicije su time objasnili poveznicu između obilježavanja ovog datuma i predstavljanja Akcionog plana.

„Bez mladih se ne treba realizovati nijedan značajan projekat u lokalnoj zajednici jer su oni ti čijom budućnošću se razvoj zajednice bavi. Svojom energijom i kreativnošću mladi moraju biti i pokretači i nositelji aktivnosti koje se bave prevencijom pojava mržnje u zajednici, i to nam je bila misao vodilja prilikom izrade ovog plana“, rekao je Ljubiša Vujić, član Koalicije „Uzbuna“ ispred nevladine organizacije Eko-Put iz Bijeljine.

Nakon okupljanja u Vizitor centru, predstavnici Gradske uprave Grada Bijeljina preuzeli su nacrt Akcionog plana na daljnje postupanje, ali konsultacije na tu temu sa predstavnicima Koalicije „Uzbuna“ i dalje traju.

Latest on facebook
Pratite poslijednje objave na našoj i na facebook stranicama naših partnerskih organizacija