Sprječavaj mržnju. Gradi zajedništvo. Mapiraj sve

Koalicija iz Teočaka domaćin druženja osoba treće životne dobi

Piše: Koalicija za borbu protiv mržnje

„Društvo bez predrasuda“ iz Teočaka

 

Koalicija „Društvo bez predrasuda“ iz Teočaka je dosad više puta bila domaćin susreta koalicija iz drugih opština i gradova. Ova Koalicija u svom radu stavlja veliki akcenat na važnost regionalne saradnje i kad god je u prilici, poziva na svoje aktivnosti predstavnike drugih koalicija.

I ove godine, Koalicija „Društvo bez predrasuda“ iz Teočaka ponudila se za domaćina u obilježavanju Međunarodnog dana tolerancije, 16. novembra. Za razliku od većine dosadašnjih aktivnosti gdje su nam u fokusu bili mladi, ovaj put smo htjeli posebnu pažnju posvetiti našim sugrađanima treće životne dobi. Tu ideju su prihvatile i druge koalicije i tako smo zajednički, u subotu, 16. novembra 2019. godine, u prostorijama teočanskog Bosanskog kulturnog centra organizovali druženje malo iskusnijih kolega i kolegica sa članovima koalicija. Na ovom skupu smo imali prisutne građane treće životne dobi iz Bijeljine, Ugljevika, Teočaka, Zvornika, Tuzle, Gradačca, Sapne i Lopara, a svi oni zajedno iskazali su veliko zadovoljstvo ovom inicijativom i nama kao organizatorima dali veliku satisfakciju kad smo vidjeli njihova ozarena lica i čuli pozitivne komentare.

„Naši stariji sugrađani su ti od kojih se mnogo može naučiti, ali koji itekako puno još mogu i dati svojoj zajednici. Za to im treba dati što više prilike i ovakva okupljanja su primjer kojeg treba slijediti i u budućem radu koalicija širom BiH“, rekao je ovom prilikom Enes Avdičević, koordinator Koalicije „Društvo bez predrasuda“ iz Teočaka.

Prilikom buduće revizije Akcionog plana za unapređenje društvene povezanosti, teočanska Koalicija će posvetiti posebnu pažnju važnosti rada sa osobama treće životne dobi.

Latest on facebook
Pratite poslijednje objave na našoj i na facebook stranicama naših partnerskih organizacija