Sprječavaj mržnju. Gradi zajedništvo. Mapiraj sve

Kako prepoznati nasilje u našem okruženju

Autorica teksta: Ivona Mišković

 

Na radionici “Predrasude i izgradnja mira” bavili smo se temom nasilja, prepoznavanjem nasilja u našem okruženju, načinom na koji percipiramo nasilje, te procesom kojim se ulazi u spiralu nasilja.

 

Ova radionica je bila zanimljiva svim sudionicima, posebno mladima koji nisu znali prepoznati neki oblik nasilja, pogotovo ako je riječ o prikrivenom nasilju. Kroz primjere predavača, upoznali smo se s vrstama nasilja koje postoje i kako je ono zapravo sveprisutno u današnjem društvu.

 

 

 

 

 

 

Realnim situacijama iz našeg okruženja, metodom barometra, kreativno smo radili na razrješavanju nasilnih procesa u našem društvu. Preko razrade tih realnih situacija vidjeli smo kako možemo utjecati na negativne procese iz našeg okruženja te samim time kako preokrenuti nasilne procese u procese izgradnje mira. 

 

U finalnom dijelu, košarkašice iz ŽKK Livno koje su sudjelovale na radionici, zaključile su kako bi se ovakve radionice trebale održavati i u klubu, ali i u školi, jer su zapravo kroz ovu radionicu shvatile kako je nasilje velik problem koji je prisutan u njihovoj svakodnevnici.

 

 

Latest on facebook
Pratite poslijednje objave na našoj i na facebook stranicama naših partnerskih organizacija