Potvrdjeno

Napadnut trebinjski imam, pokušaj provale u Medžlis u Gacku

Opis
Prvog dana ramazana u istočnoj Hercegovini zabilježena su dva nasrtaja na imovinu i službenike Islamske zajednice. Huseina ef. Hodžića, glavnog trebinjskog imama verbalno su vrijeđali i gađali kamenicama. Sadet ef. Bilalić, imam iz Gacka, sinoć je također Policijskoj stanici prijavio pokušaj provale u službene prostorije Medžlisa, javlja Anadolu Agency.

"Dok sam se vraćao u zgradu Medžlisa naišao sam pored grupe mladića koji su počeli uzvikivati 'Srbija, Srbija' i provocirati, a potom i kamenicama gađati zgradu, pljuvati po prozorima", za Anadolu Agency (AA) rekao je Husein ef. Hodžić. On je cijeli slučaj prijavio policiji kojoj je dostavio i kopiju video snimka nadzornih kamera.

"Radi se o nasrtaju na imovinu i čast muslimana u ovom gradu", prokomentirao je ef. Hodžić.

I Sadet ef. Bilalić, imam u Gacku, sinoć je oko 23:30 sati prijavio policijskoj upravi pokušaj provale u službene prostorije Medžlisa IZ Gacko.

"Šteta na vratima nije velika, ali je povrijeđen naš ponos“, ocijenio je ef. Bilalić.

On je ovaj pokušaj provale prokomentirao kao vid zastrašivanja, jer je i ranije doživljavao slične provokacije i dobivao slične poruke.

"Ne znam da li je nekome zasmetalo to što smo stavili bajrak na munaru tokom ovog mjeseca ili nije. Je li to nekoga isprovociralo? A ne znam ni zašto", pita se ef. Bilalić o motivima pokušaja provale u službene prostorije.

Iz Centra javne bezbjednosti i policijske stanice u Gacku se nisu željeli službeno oglasiti.
Povjerenje: UP DOWN 0
Ostavi komentar
Ime:
E-mail:
Komentari:
Sigurnosni kod:
11 + 9 =

Dodatni izvještaji

nohatespeechmovement.ba platforma

12:21 19.03.2014

Istočno Sarajevo, 0 Kms

Trnovo - uvredljivi grafiti

01:25 06.06.2014

Selo Turova, Opstina Trnovo RS, 0 Kms

Osuda pojave uvredljivih grafita na stadionu FK "Slavija"

13:18 25.10.2014

Kemala Kapetanovića 17, 0 Kms