Sprječavaj mržnju. Gradi zajedništvo. Mapiraj sve

Премијерно приказан кратки филм ''''Човјек који је пао у Херцеговину''''

Премијерно приказан кратки филм „Човјек који је пао у Херцеговину“

На заједничком обиљежавању Међународног дана толеранције у Мостару, у хотелу “Мепас”, приказан филм kоалицијa „Стоп предрасудама“ из Требиња, Невесиња и Билеће

Пише: Јована Самопјан

Коалиције „Стоп предрасудама“ из Требиња, Невесиња и Билеће су за Међународни дан толеранције 2017. године, одлучиле да сниме један кратки филм, чији је основни циљ приказивање љепота како општина из којих потичу коалиције, тако и општина као што су Столац, Чапљина, Прозор-Рама, Мостар и Коњиц.

Филм се зове „Човјек који је пао у Херцеговину“, а премијерно је приказан у хотелу „Мепас“ у Мостару, у оквиру активности са којима је осам коалиција обиљежило Међународни дан толеранције.

Филм започиње сценом која приказује вјештачку акумулацију, Билећко језеро, у једном од својих ријетких тренутака. У тренутку снимања, ниво воде је био довољно низак да се филмска екипа може спустити до остатака села која су исељена и потпољена за потребе прављења Билећког језера, а што даје једну нестварну слику. Радњом филма приказан је „ванземаљац“ који путујући кроз Херцеговину се „храни“ добром и позитивном енергијом људи који живе у општинама кроз које пролази.

Да не бисмо вам све открили, погледајте филм на сљедећем линку:https://www.youtube.com/watch?v=K2G5Gj-lwoY
Latest on facebook
Pratite poslijednje objave na našoj i na facebook stranicama naših partnerskih organizacija