Sprječavaj mržnju. Gradi zajedništvo. Mapiraj sve

Predstavnici 31 koalicije za borbu protiv mržnje iz BiH stekli su znanje o korištenju društvenih mreža za promociju društvene povezanosti

Misija OSCE-a u Bosni i Hercegovini organizovala je dvije jednodnevne radionice o korištenju društvenih mreža za predstavnike 31 koalicije za borbu protiv mržnje. Prva radionica je održana 29. maja 2019. godine u Banja Luci, a druga 25. septembra 2019. godine u Sarajevu.

Učesnicima su predstavljene najznačajnije društvene mreže, a kroz praktičan rad, stekli su dragocjena znanja u kreiranju i komuniciranju poruka na društvenim mrežama.

„Učešće na ovoj radionici je jedno veliko iskustvo za mene i drago mi je da sam imala priliku da obogatim svoje znanje o društvenim mrežama i načinu na koji oni funkcionišu. Drago mi je da ću to znanje moći primijeniti u praksi“, rekla je Jelena Zekić, članica Koalicije za borbu protiv mržnje „Za pozitivan Zvornik“.

Ove radionice imaju za cilj jačanje kapaciteta članova koalicija za borbu protiv mržnje u promovisanju svojih aktivnosti i podizanju svijesti javnosti o potrebi javnih osuda incidenata počinjenih iz mržnje i predrasuda.

 
Latest on facebook
Pratite poslijednje objave na našoj i na facebook stranicama naših partnerskih organizacija