Sprječavaj mržnju. Gradi zajedništvo. Mapiraj sve

Nevesinje dobilo mural posvećen Aleksi Šantiću

Piše:

Koalicija za brobu protiv mržnje

„Stop predrasudama“ iz Nevesinja

 

 

"Ostajte ovdje", stihovi su pjesnika Alekse Šantića, koji od 24. juna 2019. godine krase zid zgrade Gimnazije u Nevesinju zajedno sa velelepnim muralom hercegovačkog pjesnika.

 

 

 

Mural je nastao kao dio aktivnosti koalicija za borbu protiv mržnje i predrasuda iz Nevesinja i Trebinja, u saradnji sa Srednjoškolskim centrom "Aleksa Šantić" iz Nevesinja.

"Glavni krivci" za ovaj mural su akademski slikari Lazar Katančević i Milan Kujundžić koji su oslikali tri nevesinjska murala i desetine njih na širem području Hercegovine.

Autori ističu da ih pokreće ljubav prema umjetnosti i želja da stanovnicima hercegovačkih opština poklone dio svoga stvaralaštva i uljepšaju im svakodnevnicu.

Vrijedno pomena je da je većina murala ovih mladih autora, koji su članovi Koalicije za borbu protiv mržnje i predrasuda iz Trebinja, nastala na mjestima na kojima su bili ispisani brojni uvredljivi grafiti, tako da to predstavlja njihov značajan doprinos borbi protiv negativnih pojava u društvu.

Iz nevesinjske Koalicije za borbu protiv mržnje i predrasuda izrazili su zadovoljstvo aktivnostima koje su provedene u posljednje vrijeme i dodaju da će projekat novog petogodišnjeg Akcionog plana za koheziju zajednice definisati aktivnosti koje će se provoditi u narednom periodu.

Latest on facebook
Pratite poslijednje objave na našoj i na facebook stranicama naših partnerskih organizacija