Sprječavaj mržnju. Gradi zajedništvo. Mapiraj sve

Neobičan i jedinstven koncert u Trebinju

Piše: Slavenko Vukasović,

Koalicija za borbu protiv mržnje

“Stop predrasudama” Trebinje

 

U našem Trebinju, u bašti Medžlisa Islamske zajednice, svoj prvi koncert održao je poznati pop pjevač Armin Muzaferija, time najavivši nastavak turneje koja je započeta ranije ove godine, a koja je zbog poznate situacije zbog pandemije COVID-19 prekinuta u martu. Koncert je održan 29. septembra 2020. godine.

 

 

Fotografija preuzeta sa www.radiosarajevo.ba 

"Trebinje je jedan od najljepših bosanskohercegovačkih gradova, a isto važi i za stanovnike koji su nas srdačno dočekali, pa je zbog toga bio moj odabir da ovu seriju koncerata počnem baš tu. Trudimo se da kulturu i muziku predstavimo svima, i u manjim gradovima, a ne samo u Sarajevu, Tuzli ili Banja Luci. Nadamo se da ovaj put neće biti prekida zbog pandemije, mada smo svjedoci da zbog nje trpi sve, od ekonomije do kulture. Iako su još uvijek na snazi mjere zbog epidemije, uz poštivanje pravila, imali smo nezaboravno veče u srcu trebinjske čaršije", rekao je Armin.

Pozdravljajući sve prisutne na koncertu u ime domaćina, Međlisa Islamske zajednice Trebinje, glavni imam, Sadik efendija Fazlagić, rekao je da je ovaj događaj veoma važan za Trebinje i sve Trebinjce.

"Prisustvo čelnih ljudi grada Trebinja, predstavnika Eparhije Zahumsko-Hercegovačke i Primorske, te komšija i prijatelja, dovoljno govori o Trebinju kao otvorenom i multikulturalnom gradu, koji je otvoren za sve ljude”, rekao je Fazlagić.

Vrhunac večeri bio je kada je Armin Muzaferija pozvao na scenu đakona i portparola Srpske pravoslavne crkve Branislava Rajkovića, koji je, na opšte oduševljenje prisutnih, zajedno s Arminom izveo ilahiju “Dođi vidi ašk/ljubav šta čini.”

"Odaziv na prijateljski poziv u međuljudskim odnosima ljudska je obaveza, u međureligijskom susretu to je zapovijest, a za svakog hrišćanina to je prosto način života. Zato je pjevati s Arminom Muzaferijom o Božanskoj ljubavi, za mene bila i obaveza i zapovijest, ali i zadovoljstvo i čast iznad svega", istakao je đakon Rajković.

Iskreno se nadamo da će se ovakav ili sličan koncert uskoro ponoviti, kao i da će biti organizovano više kulturnih događaja koji grade mostove, promovišu kulturnu baštinu i Trebinje kao grad otvorenog srca.

Pogledajte video u kojem Armin Muzaferija i đakon Branislav Rajković zajedno izvode ilahiju „Dođi vidi šta ašk/ljubav čini“!  (preuzeto sa www.radiosarajevo.ba)Latest on facebook
Pratite poslijednje objave na našoj i na facebook stranicama naših partnerskih organizacija