Sprječavaj mržnju. Gradi zajedništvo. Mapiraj sve

Koalicija za borbu protiv mržnje “Zajedno za toleranciju” iz Bratunca obilježila je Međunarodni dan tolerancije

Pišu: Stanislava Šakota i Una Zečić,

članice Koalicije za borbu protiv mržnje

“Zajedno za toleranciju” iz Bratunca

Danas je bilo veselo u prostorijama Udruženja roditelja hendikepirane djece i omladine “Leptir” u Potočarima. Djeca iz Udruženja građana “Super U”, kroz aktivnost “Upoznaj da bi razumio”, pripremili su predstavu za djecu koja imaju smetnje u razvoju. Predstava “Luda bajka” oduševila je omladince i djecu iz Udruženja “Leptir”, a ni njihovi roditelji nisu ostali ravnodušni. Cilj ovog druženja je bio upoznavanje javnosti s poteškoćama i problemima osoba ometenih u razvoju. Ovu aktivnost organizovala je Koalicija za borbu protiv mržnje “Zajedno za toleranciju” iz Bratunca uz podršku Misije OSCE-a u Bosni i Hercegovini.

 

Druženje ove vesele grupe nastavilo se i poslije predstave. Djeca su zajedno pisala poruke i lijepila svoje poruke kreirajući tako “drvo tolerancije”.

“Ovakva druženja su dobra. Moja kćerka, uz pomoć organizacija koje djeluju u Srebrenici, ima ispunjen i donekle normalan život”, rekla je majka jedne od djevojčica koja ima smetnje u razvoju.

Predstava “Luda bajka”, koju su za ovu priliku adaptirali i prilagodili temi tolerancije i inkluzije, ne samo da je svojim živopisnim kostimima zabavila djecu, nego je i pokazala svim učesnicima aktivnosti da, neovisno o tome koliko različiti bili, iz toga može proizaći nešto lijepo i pozitivno.

 

Latest on facebook
Pratite poslijednje objave na našoj i na facebook stranicama naših partnerskih organizacija