Sprječavaj mržnju. Gradi zajedništvo. Mapiraj sve

Koalicija za borbu protiv mržnje „Prva tolerancija“ Prijedor najavila obilježavanje Međunarodnog dana tolerancije

Piše: Prim. Dr. Azra Pašalić,

koordinatorica Koalicije „Prva tolerancija“ Prijedor

 

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana tolerancije, Koalicija za borbu protiv mržnje “Prva tolerancija” Prijedor organizovala je, 15. novembra 2019. godine, konferenciju za medije.

 

Prim. Dr. Azra Pašalić, koordinatorica Koalicije „Prva tolerancija“, pozvala je sugrađane, saradnike, medije, da u što većem broju dođu na sportske susrete u stonom tenisu za djecu uzrasta od 11 do 12 godina i djecu s poteškoćama u razvoju, koji će se održati 30. novembra 2019. godine u sportskoj dvorani „Mladost“ u Prijedoru.

 

 

 

„Ovo je divna prilika da se obrati pažnja na djecu s poteškoćama u razvoju, koju je neophodno uključivati u sva društvena zbivanja u gradu, i pokazati im da su jednako važni kao i sva ostala djeca. Zar život ove djece prestaje kad napune 18 godina, to jest kada postanu punoljetni i završe obrazovanje?!“, izjavila je Vesna Berić, predsjednica Udruženja roditelja djece s posebnim potrebama „Neven“ iz Prijedora. Ovo je ujedno i moto sportskih susreta „Različiti, ali jednako važni“.

 

Goran Unčanin, trener u Stonoteniskom klubu Prijedor, koji je najnoviji član Koalicije, predstavio je program sportskih susreta, kao i sve učesnike koji se očekuju. Pored stonoteniskih klubova iz Prijedora, Banje Luke, Doboja, Kotor Varoša i Ključa, učestvovat će i Udruženje „Neven“ iz Prijedora, Centar „Sunce“ iz Prijedora, Stonoteniski klub invalida iz Banje Luke i Udruženje za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim licima iz Gradiške.

 

„Moji prijatelji iz stonoteniskih klubova iz Federacije Bosne i Hercegovine već su saznali za održavanje ovog turnira i žele i sami da učestvuju. Cilj nam je da ovakvi susreti prerastu u turnir na nivou Bosne i Hercegovine, a kasnije, možda, i u međunarodni turnir”, izjavio je Unčanin.

 

U obilježavanju Međunarodnog dana tolerancije učestvovat će i predstavnici Koalicija za borbu protiv mržnje Banja Luka i Koalicije „Tolerantno i pozitivno“ iz Doboja. Takođe, pozvani su i predstavnici gradskih vlasti, policije, foruma za bezbjednost, kao i mediji koji će prisustvovati okruglom stolu na temu komunikacije svih aktera u lokalnoj zajednici.https://www.youtube.com/watch?v=lCQ7uCLgbdo&fbclid=IwAR2w2ryGBs93qUKW4wRI5QRNq7gB8Ev-ygIT9JOJMFRsMMsAVYR6J_ZWyQI
Latest on facebook
Pratite poslijednje objave na našoj i na facebook stranicama naših partnerskih organizacija