Sprječavaj mržnju. Gradi zajedništvo. Mapiraj sve

Чланови tребињске Коалиције брисали ружне графите

Требињска Коалиција је 27. јуна чистила саобраћајне знакове.

 

Пише: Јована Самопјан

 

Чланови Коалиције „Стоп предрасудама“ из Требиња су, од 27. до 30. јуна 2018. године, уклањали ружне графите. Акција чишћења графита је поздрављена од стране грађана, који су похвалили младе људе што су, како они кажу, „засукали рукаве“.

Коалиција „Стоп предрасудама“ из Требиња је са оваквом акцијом настојала да покаже да је довољно мало добре воље и пар слободних сати да се град учини љепшим како за домаће становништво, тако и за туристе, да покаже да није довољно што неко не шара графите, него је потребно и неопходно да се постојећи уклоне. С обзиром да је урађено мапирање локација које би се у наредном периоду требале очистити, ово неће бити последња оваква активност. Надају се да ће сљедећи пут бити масовнија акција, у којој ће учествовати и грађани који нису чланови Коалиције „Стоп предрасудама“ из Требиња.

У пролазу је један грађанин за екипу Коалиције имао само позитивне ријечи: „Свака част овим младим људима. Како Требиње, тако и свако друго мјесто би било љепше да има више људи који ће нешто урадити за добробит заједнице, без очекивања неке материјалне накнаде“.

Испред Коалиције „Стоп предрасудама“ су поручили: „Циљ ове акције је био чишћење увредљивих графита и порука са саобраћајних табли и знакова. Најприје смо средином јуна мапирали све увредљиве графите и поруке и направили интерактивну мапу са локацијама графита која се може ажурирати и користити и Коалицији и градској управи.“

 

Акцију је подржала Мисија ОСЦЕ-а у Босни и Херцеговини.


Latest on facebook
Pratite poslijednje objave na našoj i na facebook stranicama naših partnerskih organizacija