Sprječavaj mržnju. Gradi zajedništvo. Mapiraj sve

Članovi Koalicije za borbu protiv mržnje “Tolerantni” iz Foče obilježili Svjetski dan čistih planina

Piše: Koalicija za borbu protiv mržnje

“Tolerantni” iz Foče

U Mjesnoj zajednici Popov most, u Opštini Foča, volonteri Koalicije za borbu protiv mržnje “Tolerantni” radno su obilježili Svjetski dan čistih planina ekološkom akcijom uređenja naselja. Prikupljeno je smeće koje se nalazilo većinom pored puta, ali i dio otpada koji je nepropisno bio odložen prema rijeci Sutjesci. Iako je akcija bila planirana za 26. septembar, Svjetski dan čistih planina, realizovana je 2. oktobra 2019. godine.

 

Cilj ove ekološke akcije je podizanje svijesti lokalnog stanovništva o važnosti pravilnog odlaganja otpada, ali i skretanje pažnje nadležnim institucijama da se u naselju obezbijedi više kontejnera za otpad - jer je postojeći, koji se nalazi pored magistralnog puta, uglavnom pretrpan. U MZ Popov most, evidentirane su tri veće divlje deponije, koje je moguće očistiti jedino teškom mehanizacijom.

 

“Volim da pomognem svaki put kada se radi nešto konkretno, i smatram da ovakve akcije doprinose svima u zajednici. Nadam se da ću i u narednom periodu biti dio pozitivnih priča u Foči”, kaže volonter Stefan Vuković (27), dodajući da mu nije bilo teško da izdvoji svoje slobodno vrijeme za akciju čišćenja.

 

Planirano je da se dijelom puta, koji vodi kroz Popov most, markira biciklistička staza koja bi vodila do Kosman Polja na obali rijeke Drine. Blizina ove mjesne zajednice Nacionalnom parku Sutjeska velika je prednost i turistički potencijal.

Latest on facebook
Pratite poslijednje objave na našoj i na facebook stranicama naših partnerskih organizacija